Stödperson för vittnen och målsägande

Du som kallas till tingsrätten kan ha många frågor inför den kommande rättegången. Vid tingsrätten finns vittnesstöd som kan svara på frågor och utan kostnad vara till Din hjälp i samband med rättegången.
Natalie och i ett av vittnesstödsrummen

Vittnesstöden är ideellt arbetande personer som har genomgått en utbildning och avlagt ett moraliskt tystnadslöfte. På tingsrätten identifieras vittnesstöden med en namnbricka med texten ”Vittnesstöd”. De arbetar med att ge praktisk information och medmänskligt stöd vid rättegång.

Verksamheten finns tillgängliga på telefon och mejl de tider och dagar som tingsrätten har öppet.

Vittnesstöd finns på plats på tingsrätten för uppsökande verksamhet de flesta dagar men om man vill vara säker på att få vittnesstöd behöver man boka det kostnadsfritt via telefon eller mejl.

 

Natalie framför dörren till vittnesstödsrummet

Samordnare för vittnesstöden är Nathalie Hansdotter. Du når henne på telefon 070-263 69 77 eller via e-post enligt länken nedan.

Läs mer om Brottsofferjourens verksamhet på deras hemsida.

Besök också gärna rättegångsskolan för mer information om hur en rättegång går till.

Samordnaren för vår vittnesstödsverksamhet, Natalie Hansdotter, har skrivit ett blogginlägg om verksamheten. Du kan läsa det på länken nedan.

Lättläst information om vittnesstödsverksamheten hittar du på länken nedan.

Information om det vittnesstöd kan hjälpa till med.

Gör skillnad för brottsoffer och vittnen vid en rättegång.

Är du intresserad och vill veta mer?

Covid-19

Vittnesstödens verksamhet fortsätter även under pandemin. Det har dock vidtagits en rad åtgärder för att begränsa smittspridningen, bland annat kan man endast boka vittnesstöd i nuläget. Vid förbokningar används större rum eller de allmänna utrymmena för samtal.

Uppdaterad
2020-11-20