Caroline Sköld, notarie

”Södertörns är en modern domstol där man hänger med i samhällsutvecklingen.”

Porträttbild på medarbetaren Caroline Sköld

Kan du berätta lite kort om din yrkesbakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Linköping. Jag studerade juristprogrammet vid Stockholms universitet och tog examen i februari 2022. Jag hann jobba en kortare period som biträdande jurist inom brottmål innan jag blev antagen som notarie i april 2022. Nu har jag varit notarie i ett och ett halvt år.

Varför har du valt att jobba på Södertörns tingsrätt?

Södertörns tingsrätt har ett gott rykte som en domstol i framkant. Jag hade hört det från personer som tidigare har jobbat som notarier på tingsrätten, bland annat min förra chef faktiskt. Jag ville jobba med stora brottmål för att jag tyckte det verkade spännande och kul, och då visste jag att det är mycket brottmål på Södertörns tingsrätt.

Men jag visste också att Södertörns tingsrätt är en modern domstol där man hänger med i samhällsutvecklingen. Det kan till exempel handla om att man arbetar med ett lättillgängligt språk och sociala medier, vilket jag uppskattar.

Vilka är de största utmaningarna med ditt jobb?

Största utmaningen är att hinna med allt man vill göra. Det är en stor utmaning att man gärna vill skriva domar i alla mål man sitter på, och att man vill grotta ned sig i juridiken i alla mål man handlägger. Man vill helt enkelt gå ”all-in” hela tiden, men man måste lära sig att prioritera.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Allt går snabbt. Man vet inte hur en dag ska se ut, Det är stor variation mellan dagarna, men också mellan alla olika mål och ärenden man vill se. Och kollegorna så klart!

Uppdaterad
2024-05-06