Emil Nordin, administrativ assessor

”Det är väldigt bra stämning på Södertörn och vi har bra sammanhållning.”

Porträttbild på medarbetaren Emil Nordin

Kan du berätta lite kort om din bakgrund?

Jag är född och uppvuxen i Gävle och har efter juristexamen jobbat både som notarie och tingsfiskal på Södertörns tingsrätt. Nu är jag klar med domarbanan och jobbar som administrativ assessor på tingsrättens stab. Det är väldigt roligt och utvecklande, förutom att jag dömer på 25% får jag bland annat leda olika projekt, jobba med tingsrättens sociala medier och träffa skolklasser runt om i domsagan.

Varför har du valt att jobba på Södertörns tingsrätt?

Som jag nämnde har jag jobbat på Södertörn tidigare i två helt andra roller. Under alla mina anställningar på Södertörn har jag trivts väldigt bra. Nu fick jag chansen att jobba med något annat än det jag gjort förut och det kändes väldigt spännande.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Att jobba på staben innebär att man har ansvar för saker inom vitt skilda områden. Vi driver olika projekt, vi uppdaterar styrande dokument, vi ansvarar för Domarbloggen och sociala medier. Dessutom kan en mängd tidskritiska uppgifter dyka upp utan förvarning. Den största utmaningen är nog därför att hålla reda på alla ens arbetsuppgifter och se till så att allt görs på ett smidigt sätt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Framför allt kollegorna, på staben såklart men också alla människor som man har att göra med i olika sammanhang på tingsrätten. Jag tycker generellt – och tyckte när jag jobbade här förut – att det är väldigt bra stämning på Södertörn och att vi har bra sammanhållning. Utöver det tycker jag att arbetsuppgifterna jag har är väldigt roliga, jag träffar många skolelever som är nyfikna på vad vi gör på en domstol. Jag tycker också att det är väldigt roligt att döma på deltid och viktigt för mig själv att jag håller mig uppdaterad i den delen.

Uppdaterad
2024-05-06