Faisal Karimi, handläggare

”Arbetsmiljön är både rolig och lärorik.”

Porträttbild på medarbetaren Faisal Karimi

Kan du berätta lite om din yrkesbakgrund?

Jag heter Faisal och jobbar som handläggare. Jag har tidigare arbetat på olika statliga myndigheter sedan 2017. De tre senaste åren har jag arbetat bland annat på hyres -och arrendenämnden i Stockholm och Förvaltningsrätten i Stockholm.

Varför har du valt att arbeta på Södertörns tingsrätt?

Jag hade hört gott om Södertörns tingsrätt, båda när det gäller kvalité och bemötandefrågor. Jag hade också hört att tingsrätten är en modern arbetsplats, så därför sökte jag mig hit.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

De största utmaningarna är att hantera olika typer av arbetsuppgifter med korta tidsfrister. Man ska tänka på många saker när det gäller rutiner och hanteringen av arbetsuppgifter. En annan utmaning är att få allmänheten att förstå handläggningsprocessen eftersom det är inte så många som förstår de juridiska termer som används inom domstolsvärlden. Det är viktigt för oss att kunna förklara saker på ett tydligt sätt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det händer alltid något som man inte har varit med om eller känt till tidigare. Jag lär sig hela tiden nya saker av de frågor som kommer in och som jag hanterar i jobbet. Arbetsmiljön är både rolig och lärorik.

 

Uppdaterad
2024-05-06