Johannes Lindblad Gullberg

Johannes Lindblad Gullberg arbetar som domstolshandläggare på Södertörns tingsrätt och började 2019.

Porträttbild på medarbetaren Johannes Lindblad Gullberg

Varför har du valt att jobba på Södertörns tingsrätt?

Jag hade hört att Södertörns tingsrätt ligger långt fram när det gäller kvalitets-, bemötande- och jämställdhetsfrågor. Det var avgörande för mig liksom att vi har mycket intressanta och omväxlande mål som vi arbetar med.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Jobbet som domstolshandläggare innehåller många olika typer av arbetsuppgifter. Det är mycket att hålla i huvudet både när det gäller regler och rutiner. Jag blir motiverad av att lära mig mer och att gå vidare i min utveckling. En annan utmaning är att möta brukare som oftast inte varit i en domstol tidigare och som är oroliga och har många frågor om hur det går till.

Vad gjorde du innan du kom hit?

Jag kom till domstolsvärlden för ett par år sedan och jobbade först på en annan tingsrätt. Dessförinnan jobbade jag i det privata näringslivet som koordinator på en marknadsföringsbyrå. Jag har också pluggat psykologi i Glasgow.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag blir aldrig uttråkad eftersom det finns oändligt mycket att lära. Samarbetet i arbetsgruppen och med notarier och domare är mycket spännande och lärorikt. Mitt jobb rör verkliga människor och jag kan hjälpa till i svåra situationer.

Uppdaterad
2022-11-16