Öznur Karan Bozdag

Öznur Karan Bozdag började på Södertörns tingsrätt 2010. Hon har arbetat som domstolshandläggare i 20 år både på Södertörns tingsrätt och på andra tingsrätter. Hon har också arbetat på Utlänningsnämnden, Migrationsverket och Skatteverket.

Porträttbild på medarbetaren  Öznur Karan

Varför har du valt att jobba på Södertörns tingsrätt?

Jag har arbetat på många arbetsplatser inom staten men detta är den roligaste arbetsplatsen hittills. Även om jobbet som domstolshandläggare är stressigt så får jag besluta och göra mer på eget ansvar än på andra arbetsplatser. Atmosfären på Södertörns tingsrätt är speciell och jag känner mig välkommen att prata med alla.

Dessutom har jag som domstolshandläggare mycket varierande uppgifter. Ingen dag är den andra lik.

Jag får också vara med och påverka mina arbetsformer och bidra med mina idéer i till exempel kvalitetsarbetet och i andra arbetsgrupper som vi har. Det finns även möjligheter för mig att vara lärare och hålla interna utbildningar.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Det är svårt att hinna med alla arbetsuppgifter som jag skulle vilja. Jag skulle t.ex. vilja jobba mer som protokollförare vid förhandlingar.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Helt klart att det är väldigt varierade arbetsuppgifter. Dessutom får jag bestämma mycket själv. Vissa måltyper som t.ex. familjemålen handlägger jag själv på eget ansvar. Det som också är bra med mitt jobb är att vi domstolshandläggare samarbetar nära och hjälper varandra. Vi jobbar även mycket med domare och notarier.

 

Uppdaterad
2022-11-16