Ratri Hossain

Ratri Hossain är beredningsjurist på Södertörns tingsrätt och hon har tidigare arbetat som notarie vid tingsrätten.

Porträttbild på medarbetaren Ratri Hossain

Varför har du valt att jobba på Södertörns tingsrätt?

Jag sökte mig till Södertörns tingsrätt eftersom jag hade hört att det var den bästa tingsrätten för notarier inom Stockholmsområdet. Jag är dessutom väldigt intresserad av brottmål och Södertörns tingsrätt är en väldigt brottmålstung tingsrätt vilket passar mig perfekt. Det är även en väldigt modern arbetsplats.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Den största utmaningen i mitt jobb är att kunna arbeta snabbt och effektivt men samtidigt rättssäkert. Det är dock en av de roligaste sakerna med detta jobb. Det är kul när det ständigt händer saker och det dyker upp nya frågeställningar som ska besvaras.

Vad gjorde du innan du kom hit?

Jag arbetade på Allmänna reklamationsnämnden under studietiden och arbetade också heltid där i två månader efter examen innan jag började på tingsrätten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Arbetsuppgifterna är väldigt varierande och det uppkommer olika juridiska frågeställningar som man får fördjupa sig i. Det är oerhört kul att få döma i egna mål men även få lära sig mycket av erfarna domare. Det är även högt i tak och kollegorna är fantastiska.

Hur är arbetet som beredningsjurist?

Jag arbetar idag som beredningsjurist i den så kallade förstärkningsstyrkan som har skapats för att avverka mål eftersom förhandlingar ställdes in under våren 2020 på grund av. covid-19. Vi är två beredningsjurister som arbetar tillsammans med två pensionerade domare. Det är kul att få sitta mycket i förhandlingar, döma i mål och skriva domar. Som beredningsjurist har man samma behörighet som en fullt behörig notarie men man är inte längre under utbildning.

Uppdaterad
2020-05-19