Chefsadministratör

Att vara chefsadministratör på domstol är ett av de mest varierande jobb du kan ha inom Sveriges Domstolar.

Som chefsadministratör har du ett spännande och viktigt uppdrag med ett övergripande ansvar. Du är en nyckelperson för att samordna arbetet på domstolen och är ett stöd både för den dömande och den administrativa verksamheten.

"Jag tycker att det är väldigt intressant att vara delaktig i utvecklingsfrågorna"

Elisabeth Björk arbetar som administrativ chef på en förvaltningsrätt. Det innebär att hon är chef över domstolens målkansli, dessutom ingår hon i ledningsgruppen. I filmen berättar hon om sitt intressanta och omväxlande arbete.

Varierande arbetsuppgifter och aktiv utveckling av arbetsplatsen

För att arbeta som chefsadministratör behöver du inte vara utbildad jurist. Arbetsuppgifterna varierar från domstol till domstol, men många chefsadministratörer  har personalansvar och är ansvariga för till exempel ekonomi, HR, registratur, expediering, it och internservice. Det innebär att många som jobbar i domstolen kommer i kontakt med dig varje dag och du arbetar aktivt med att utveckla domstolen som arbetsplats.

"Det som lockade var domstolen i sig. Jag ville till en spännande och viktig verksamhet"

I filmen berättar Joakim Hurtig om hur han med bakgrund inom HR och ekonomi hamnade i domstolsvärlden och vad som är mest intressant med jobbet som chefsadministratör.

Vill du jobba som chefsadministratör?

Se vilka lediga jobb du kan söka just nu:

Uppdaterad
2023-03-16