Teknik i domstol

Tingsrätten har tekniskt avancerad men lättanvänd presentationsutrustning i samtliga förhandlingssalar. Det är därför möjligt för parterna att visa eller spela upp material under en rättegång.

Anslutning av bärbar dator

Vill man visa material från en egen bärbar dator ansluts denna enkelt till tingsrättens utrustning. Alla bärbara datorer med anslutning för extern skärm och hörlursingång kan användas. Ljudanslutningen kan även användas för att koppla in exempelvis en mobiltelefon.

Utrustning för videokonferens

I samtliga tingsrättens salar finns utrustning för videokonferens installerad, vilket möjliggör att bland annat vittnesförhör kan hållas på distans, ifrån exempelvis andra tingsrätter eller lokaler inom kriminalvården.

Dokumentkamera för fysiska föremål

Om det finns behov av att visa dokument eller andra fysiska föremål i rätten så finns det en dokumentkamera tillgänglig, så att alla enkelt kan ta del av materialet.

USB-minnen och övriga externa lagringsmedia

Har du datafiler på USB-minne eller annat externt lagringsmedium kan tingsrätten inte hjälpa dig med uppspelning, utan då krävs att du själv tar med en bärbar dator. Rättens egen dator används av säkerhetsskäl aldrig för uppspelning av material, utan det är var och ens eget ansvar att se till att det finns möjlighet att spela upp medtaget material.

Vill du visa material

Detta främst i syfte att kontrollera så att materialet går att visa. I mån av tid och möjlighet kan vi även testa material och utrustning innan rättegången. Vänd dig direkt till tingsrätten via telefon 0522-65 71 00 eller uddevalla.tingsratt@dom.se.

Uppdaterad
2024-05-06