Studiebesök och prao

Studiebesök

Alla som är intresserade av att se hur en rättegång går till är välkomna till tingsrätten. En rättegång är som regel offentlig, men i vissa fall kan förhandlingen komma att hållas bakom stängda dörrar. Det kan vara bra att tänka på när man väljer vilken rättegång man vill besöka.

Är ni en grupp som vill besöka tingsrätten, exempelvis en skolklass, vill vi gärna ha kontakt med er innan ert besök. Detta för att vi ska kunna planera så att ni får ut så mycket som möjligt av studiebesöket. 

Tänk också på att det i vissa fall förekommer att rättegångar av olika anledningar ställs in med kort varsel eller t ex byte av sal på grund av behov av viss teknisk utrustning. Vi kan alltså inte ge några garantier för att allt kommer fungera som planerat även om ni bokat ert besök i god tid.

För vidare upplysningar och bokning skicka ett mejl via länken nedan.

Obs! På grund av den ökade smittrisken gällande corona har tingsrätten beslutat ställa in samtliga studiebesök tills vidare. Tingsrätten kommer inte heller att boka in några nya tills annat sägs.

 

Prao

Tingsrätten tar emot praoelever under max en vecka, i första hand under veckorna 10-12 och 46-48 och högst fyra praoelever per vecka. Om flera anmäler sig till samma vecka är det de först anmälda som kommer i fråga. Huvuddelen av prao-tiden kommer att ägnas åt att vara åhörare på olika rättegångar.

Frågor och anmälan angående prao görs via länken nedan.

På grund av rådande omständigheter kring Coronaviruset har tingsrätten beslutat ställa in praobesök tills vidare.

Uppdaterad
2019-03-21