IT-jobb på Domstolsverket

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Det är både spännande och utmanande att digitalisera en så stor och omfattande verksamhet.

Tre medarbetare på it-avdelningen.

Framåt, enkel och stabil IT i rättvisans tjänst

Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i över 80 domstolars digitalisering. Vi underlättar vardagen för cirka 7 400 IT-användare inom Sveriges Domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare. Varje dag.

Domstolsverkets uppdrag är att utveckla, administrera och stödja alla domstolars och nämnders verksamhet inom Sveriges Domstolar. Ambitionen inom IT är höga och omfattar lösningar för exempelvis säkra mobila lösningar och en hög grad av automatisering. Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Sveriges Domstolar också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

IT-miljön består av ett antal standardsystem och många egenutvecklade webbapplikationer, både interna och e-tjänster. Med moderna arbetssätt och tekniker löser IT-avdelningen Sveriges Domstolars behov av digitalisering.

IT-jobb på Domstolsverket

IT-avdelningens drygt 110 medarbetare samt ett 30-tal konsulter, svarar för drift, support samt utveckling och förvaltning av Sveriges Domstolars gemensamma system och infrastruktur.

Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling. Kompetenta, engagerade och motiverade medarbetare är en förutsättning för att nå våra mål.

Hela Domstolsverkets stora IT-avdelning finns på huvudkontoret mitt i expansiva Jönköping.

Porträttbild, medarbetare på it-avdelningen

Vill du bli en av oss och bidra till din och allas rättssäkerhet?

Vi vill alltid komma i kontakt med intressanta och trevliga människor som kan bidra med kompetens som tar oss framåt på vår digitaliseringsresa. Varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan!

Praktik

Domstolsverkets IT-avdelning har som ambition att kunna ta emot praktikanter inom olika kompetensområden. Vi har ett stort fokus på systemutveckling där vi bland annat är med och stöttar en YH-javautbildning på Campus i Värnamo. Om du går en högskoleutbildning inom IT och är intresserad av att göra praktik/LIA på vår IT-avdelning i Jönköping så är du varmt välkommen att skicka en intresseanmälan.

Bild på tre medarbetare på Domstolsverket

Lediga jobb

De jobb på Domstolsverket som finns ute just nu hittar du på sidan för lediga anställningar.

Uppdaterad
2024-06-17