Pressträff när dom i narkotikamål meddelas

Mål: B 2457-18
Domen i det stora narkotikamålet med tolv tilltalade meddelas den 10 juli 2020 klockan 11:00. I samband med detta arrangerar tingsrätten en pressträff.

Pressträff

När? Kl. 11:15 den 10 juli 2020

Var? I sal 13 på Helsingborgs tingsrätt

Domarna i målet Karoline Fridolf (ordförande) och Dina Gutrad, presenterar en sammanfattning av domen.

Samtidigt delas sammanfattningen och ett pressmeddelande ut till närvarande journalister.

Efter pressträffen blir det möjligt att få individuella intervjuer. Även tingsrättens lagman Ylva Norling Jönsson är då tillgänglig för att svara på generella frågor om stora brottmål.

Det finns begränsat antal platser och därför krävs föranmälan till fredrik.lassen@dom.se om man vill delta i pressträffen.

För den som inte har möjlighet att närvara på pressträffen men vill ha material går det bra att kontakta Fredrik Lassen.

Åklagarmyndigheten

Åklagarmyndigheten meddelar att frågor besvaras av åklagare som finns tillgängliga för intervjuer i tingsrättens lokaler mellan kl. 14:00 och 15:00 efter att de hunnit ta del av domen.

Domen

Domen finns tillgänglig i receptionen från klockan 11. För att vara säker på att kunna få ett exemplar i pappersformat eller på usb-minne kan man beställa i förväg genom att kontakta helsingborgs.tingsratt@dom.se.

Tingsrätten tar ut en avgift enligt vanlig rutin. Ange faktureringsuppgifter i beställningsmailet.

Uppge också i beställningen hur du vill ha ut domen – på papper, usb eller via e-post.

Pressmeddelande

Ett pressmeddelande kommer att publiceras på tingsrättens webbplats (https://www.domstol.se/helsingborgs-tingsratt/nyheter/) och även skickas ut till medierna när domen meddelas.

Vill du få pressmeddelandet skickat till dig direkt går det bra att kontakta fredrik.lassen@dom.se i förväg.