Vägbeskrivning och parkering

Domstol på två adresser

Under 2019 har tingsrätten förhandlingar på två platser, i huvudbyggnaden på Konsul Perssons plats 1 och i tillfälliga lokaler på Gasverksgatan 17.

I huvudbyggnaden finns även tingsrättens expedition. Huvudbyggnaden har en tillfällig entré vid Malmöleden, bredvid gång- och cykelbron, nära busshållplatsen Tingshuset.

Tillfällig entré till huvudbyggnaden.

De tillfälliga lokalerna med adress Gasverksgatan 17 ligger på gångavstånd från huvudbyggnaden och har ingång från Mäster Palms plats.

Ingången till de tillfälliga lokalerna.

Kollektivtrafik

Knutpunkten med tåg, bussar och färjor ligger på cirka 10 minuters gångavstånd. Närmaste busshållplatser är Tingshuset, Gustav Adolfs torg eller Biblioteket, Helsingborg.

Parkering

Närmaste större parkeringsplats finns på baksidan av tingsrätten utanför Ica Kvantum. Där går det dock bara att parkera i två timmar. Samma gäller för parkeringen på Gustav Adolfs torg. Det finns även ett parkeringshus i gallerian Söder.

Det går att hitta parkeringsplatser där man kan stå längre tid för en billigare avgift på andra sidan Malmöleden på Oceangatan och Sockerbruksatan. Det går en bro över vägen precis intill tingsrätten.

På nedanstående karta har vi märkt ut alla större parkeringsplatser. Observera att några av dem har begränsad tid till max 2 timmar.

Uppdaterad
2019-03-21