Att arbeta i hovrätten

Hovrätten för Nedre Norrland har cirka 40 anställda, varav drygt hälften är jurister. Den dömande verksamheten sker på en avdelning. Målen bereds inledningsvis i stor utsträckning av andra personalkategorier än domare.

Hovrättens lokaler, som ligger i närheten av Sundsvalls stadskärna, renoverades och byggdes till åren 2007 och 2008. Lokalerna är delvis gemensamma för hovrätten och Kammarrätten i Sundsvall och de båda domstolarna har en gemensam administration.

Sundsvalls kommun har ca 100 000 invånare och ligger drygt tre timmars tågresa från Stockholm. Staden är vackert belägen mellan skogsklädda höjder och Bottenhavet. För den friluftsintresserade finns flera möjligheter till utförs- och längdskidåkning nära stadskärnan och härifrån är det inte heller långt till fjällvärlden (Vemdalen och Klövjsöfjällen ligger 22 mil bort). Nära är det även till naturupplevelser i form av skog, landsbygd och vackra havsbad. Staden är välförsedd med sportevenemang genom bl.a. GIF Sundsvall och Timrå IK. Här erbjuds även ett rikt och varierat utbud för den kulturintresserade, bl.a. finns här Sundsvalls jazzklubb, musikföreningen Pipeline, flera teatrar, Nordiska Kammarorkestern och ett sprudlande körliv.

Vill du veta mer om Sundsvall?

Uppdaterad
2019-08-27