Hitta till Jönköpings tingsrätt

Jönköpings tingsrätt har besöksadress Hamngatan 15, 553 16 Jönköping. Tingsrätten ligger precis intill Munksjön vid brofästet på sjöns västra sida.

Parkering

Besöker du Jönköpings tingsrätt med bil finns det flera parkeringsplatser och parkeringshus i närheten av tingsrätten. Tänk på att vara ute i god tid så att du hinner hitta en parkeringsplats och ta dig till tingsrätten. Kostnad för parkering är enligt gällande taxa.

  • P-plats Per Brahegymnasiet (långtidsparkering) ca 200 m
  • P-plats Hamnplansgatan (korttidsparkering) ca 300 m
  • P-plats Västra torget (långtidsparkering) ca 700 m
  • P-hus Per Brahe ca 350 m
  • P-hus Atollen ca 450 m
  • P-hus Smedjan ca 700 m

Utöver detta finns parkeringsfickor längs gatorna på västra och östra centrum av Jönköping

Åka kollektivt till Jönköpings tingsrätt

Närmaste busshållsplatserna för att ta sig till tingsrätten är hållplats Högskolan som trafikeras av Jönköpings länstrafik (JLT) samt hållplats Rådhusparken.

Du kan söka efter avgångar på JLT:s webbplats, www.jlt.se.

Åker du tåg och ankommer till Jönköpings central, alternativt buss som ankommer till Jönköpings Resecentrum, kommer du smidigast till tingsrätten genom en 10 minuters promenad genom Rådhusparken och sedan längs Munksjön förbi Länsstyrelsen bort till brofästet vid Munksjön.

Tillgänglighet

Tingsrättens huvudentré ligger i markplan och det finns hiss till förhandlingssalarna på plan 2 och 3. Handikapptoalett finns på alla våningsplan. Det finns två rutor för handikapparkering utanför huvudentrén.

Uppdaterad
2019-03-21