Sveriges Domstolar i topp som drömarbetsgivare

Företaget Universum listar årligen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland studenter inom olika områden. När juriststudenterna i år sa sitt hamnade Sveriges Domstolar på tredje plats.

"Vi vet att det finns ett stort intresse för domaryrket."

- Vi är glada och stolta över att studenterna än en gång ser Sveriges Domstolar som en av de mest intressanta arbetsgivarna. Det är inget vi tar för givet utan vi kommer att fortsätta med det viktiga arbetet med att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla medarbetare, säger Caroline Magnevall, jurist på HR-avdelningen på Domstolsverket. Hon var en av de representanter som var på plats i Stockholm för att ta emot priset, som delades ut av Universum den 21 mars.

2023 placerades Sveriges Domstolar etta på listan men trots tappet så är det glädjande att juriststudenterna fortsätter att se domaryrket som attraktivt.

- Vi vet att det finns ett stort intresse för domaryrket. Domstolarna är en viktig del i ett demokratiskt och rättssäkert samhälle och det tror jag lockar, avslutar Caroline Magnevall.

Prisutdelning Universum awards 2024
Glada representanter som var med och tog emot pris när Sveriges Domstolar placerade sig bland topp tre som juridikstudenternas drömarbetsgivare. Medverkande från vänster:Isa Franzen, Helena Schelin, Maria Ottosson, Sara Sundelin Ronquist, Caroline Magnevall och Olivia Ingman. (Foto: Albin Karlén)

Vill du bli en av oss?

Läs mer om vårt uppdrag och våra värderingar.

Om undersökningen

Listan över "Sveriges mest attraktiva arbetsgivare" tas varje år fram av företaget Universum i samarbete med Sveriges universitet och högskolor. Över 23 000 studenter inom bland annat ekonomi, teknik, data/it och juridik har tillfrågats var de helst vill arbeta efter avslutade studier samt vilka faktorer de värderar i val av framtida arbetsplats.

Uppdaterad
2024-03-26