Nacka tingsrätt

Nacka tingsrätt består av två allmänna avdelningar som handlägger brottmål, tvistemål och ärenden. Nacka tingsrätt är också mark- och miljödomstol. Tingsrättens ordinarie telefontid är 08:00-16:00. Du hittar avdelningarnas e-postadresser under snabblänken ” Kontakta oss”.

Telefon, växel
08-561 656 00
Besöksadress
Sicklastråket 1, 131 54 Nacka
Postadress
Box 69, 131 07 Nacka
Leveransadress
Westerdahls Gata 3, 131 54 Nacka
Mer kontaktinformation

Välkommen till Öppen domstol!

Lördagen den 1 april kl. 11.00–14.00 bjuder Nacka tingsrätt in allmänheten för att berätta mer om tingsrättens verksamhet. Det kommer bland annat att finnas möjlighet att se på rättegångsspel, följa med på syn och ställa frågor till medarbetare på tingsrätten. Gå in under Aktuellt och rubriken Välkommen till Öppen domstol! för att ta del av programmet.

Nacka tingsrätt och Hyres- och arrendenämnden i Stockholm - exteriort
Person skriver på bärbar dator.

Signera, betala och skicka in

Ska du skicka in en handling till tingsrätten? Använd gärna e-tjänsten där du digitalt signerar och skickar in till oss, till exempel ansökningar eller handlingar i ett pågående mål. Flera personer kan signera samma handling.

Så går det till i domstolen

Här kommer det att finnas information för dig som av olika anledningar ska till en domstol.

Ingången till sal 8. Foto.
Nämndemän i förhandlingssal.

Vanligt folk med ett ovanligt viktigt uppdrag

Att vara nämndeman är ett spännande och meningsfullt uppdrag. Tillsammans med juristdomare avgör de mål och ärenden i domstolarna. Under 2023 väljs nämndemän för perioden 2024 - 2027. Läs om uppdraget och hur du anmäler intresse.