Teknik i domstol

Tingsrätten har tekniskt avancerad men lättanvänd presentationsutrustning i sina förhandlingssalar. Det är därför möjligt för parterna att visa eller spela upp material under en rättegång.

Vill man visa material från en egen bärbar dator ansluts denna enkelt till tingsrättens utrustning. Utöver detta finns också stationär utrustning med så kallad dokumentkamera för visning av fysiska dokument eller föremål. Bildmaterialet visas via projektorer på två större dukar som alla i tingssalen har möjlighet att se.

Tingsrätten har ingen möjlighet att visa material ifrån USB-minnen eller andra flyttbara lagringsmedia. I händelse av att ni önskar visa material ifrån exempelvis ett USB-minne eller om filformatet inte är kompatibelt med vår utrustning så krävs det att ni själva tar med en bärbar dator att spela upp materialet på.

Tingsrätten använder under inga omständigheter rättens egen dator för uppspelning av material.

Trådlöst nätverk för externa aktörer

Externa aktörer som besöker Nacka tingsrätt har tillgång till trådlöst nätverk (WiFi).

För åtkomst av det trådlösa nätverket behöver du ett lösenord som du hämtar ut i tingsrättens reception. För att få lösenord till det trådlösa nätverket behöver du visa din legitimation.

Observera att det trådlösa nätverket på domstolen inte är anpassat för så kallade strömmande media – du får alltså inte använda det trådlösa nätverket för denna typ av trafik.

Har du frågor är du välkommen att kontakta receptionen antingen per telefon: 08-561 656 01 eller via via e-post:

Teknisk lösning för tolk på distans

Nacka tingsrätt är en av domstolarna i Sverige som använder en teknisk lösning för simultantolkning på distans. Det hela bygger på att en tolk sitter på distans i ett tolkrum ute på en domstol i Sverige och tolkar till tolkuttag A i en sal med simultantolkningslösningen.

Uppdaterad
2019-03-21