Josefine Walter

Josefine arbetar som domstolshandläggare på Uddevalla tingsrätt sedan september 2023.

Varför har du valt att jobba på Uddevalla tingsrätt?

Jag har egentligen alltid varit intresserad av juridik och rättsvetenskap, varför det kändes som en självklarhet att söka sig till domstolen. När jag sedan fick en tjänst som domstolshandläggare på Uddevalla tingsrätt insåg jag ganska snabbt att valet var helt rätt. Jag jobbar med ett fantastiskt gäng som dagligen gör det roligt att gå till jobbet. Att jobba på en mindre domstol som Uddevalla tingsrätt gör att känslan med kollegorna blir mer familjär, vilket jag verkligen uppskattar.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

Att bolla flera saker samtidigt utan att tumma på kvalitéten i det man gör. Det kan snabbt komma brådskande saker som gör att man får planera om sitt arbete, men det är också det roliga – jag trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Vad gjorde du innan du kom hit?

Närmast kommer jag från ett försäkringsbolag där jag arbetade som skadereglerare. Jag har även spenderat flera år i mäklarbranschen samt pluggat.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Kollegorna, mötet med människor, att ingen dag är den andra lik och att man känner att man jobbar med något meningsfullt.

Hur är arbetet som handläggare?

Extremt lärorikt, fartfyllt, stimulerande och givande. Det ställer höga krav på att man är noggrann och strukturerad och samtidigt kan arbeta i ett väldigt högt tempo. Man måste vara anpassningsbar och kunna bemöta alla olika typer av människor lika och med respekt.

Vad gör du en vanlig dag på arbetet?

Vanliga administrativa uppgifter så som mailhantering, posthantering och besvara samtal. Expedierar även domar och beslut, planerar rättegångsdagar, förbereder och kallar parter till förhandlingar, upprättar dokument och förslag till beslut, bevakar olika typer av frister m.m. Jag själv arbetar främst med tvistemål och domstolsärenden.

Uppdaterad
2024-06-27