Tingsnotarie, Anna Landström

Vår tingsnotarie Anna Landström har inom kort gjort klart sin tingsnotarietjänstgöring hos oss efter att arbetat på Uddevalla tingsrätt från mars 2023 till augusti 2024.

Profilbild på Anna Landström
Hej Anna, nu när det närmar sig de sista veckorna på jobbet innan du avslutar med semester innan ditt arbete som tingsnotarie på Uddevalla tingsrätt tar slut. Vi vill passa på att fråga dig hur tiden här har varit och vad som händer efter en notarietjänstgöring.

Hur har tiden här på Uddevalla tingsrätt varit?

Det har varit en ovärderlig introduktion till juristyrket. Givande, lärorikt och en härlig gemenskap med fantastiska kollegor.

Vilka är de bästa erfarenheterna du har fått med dig från din tid som tingsnotarie?

De bästa erfarenheterna som jag tar med mig är hur man strukturerar och prioriterar juridiskt arbete på ett bra och effektivt sätt, samt vikten av att ha bra kollegor. Jag har vidare fått med mig erfarenheten att successivt växa in i en roll med mer och mer ansvar över tid, som ger mer självförtroende och trygghet i att fatta viktiga beslut som påverkar andra människor.

Vad kommer du göra nu efter att du slutar hos oss?

Efter jag har avslutat min notarietjänstgöring så kommer jag börja som biträdande jurist på en advokatbyrå som inriktar sig på bland annat brottmål.

Varför valde du just en advokatbyrå som din framtida arbetsplats?

Under min tid i rättssalen och framför allt på brottmålsförhandlingar, var det främst försvararens och målsägandebiträdets roll som fångade mitt intresse. Deras mångsidighet, problemlösningsförmåga, sättet att arbeta med människor och chansen att påverka att en rättsprocess blir säker för alla inblandade parter.

Vad finns det mer för alternativ som du kunde ha fortsatt med efter din tingsnotarietjänstgöring?

Det finns många alternativ efter en avslutad notarietjänstgöring. Vill man gå vidare på åklagar- eller domarbanan är notarietjänstgöringen ett nödvändigt första steg. Vad man än vill göra så får man med sig ovärderlig kunskap. Vet man inte riktigt vad man vill göra så ger notarietjänstgöringen en mycket bra inblick i de olika yrkena, vilket kommer underlätta valet vad man vill fokusera på i framtiden.

Har du något tips till de som funderar på notarietjänstgöring?

Sök, det är väldigt givande och man får en överblick över hur samhället fungerar och lär sig mer om sig själv vad man faktiskt är intresserad av. Det är som sagt en ovärderlig start till det fortsatta yrket som jurist och man får med sig mycket kunskap och erfarenhet.

 

 

Vi vill tacka Anna för denna tid som hon varit hos oss på Uddevalla tingsrätt och önska henne lycka till i framtiden. Vi ses säkert igen, men i andra roller!

Uppdaterad
2024-06-28