Brottsofferjour/vittnesstöd

Inställd fysisk närvaro av vittnesstöd med anledning av Coronaviruset

2020-03-20 (kontrollera information 2020-08-07)

Brottsoffermyndigheten har med anledning av Coronaviruset skickat mejl till alla Brottsofferjourer som ansvarar för en vittnesstödsverksamhet. I mejlet uppmanas jouren att, i samråd med respektive tingsrätt, se över verksamheten och att överväga vilka försiktighetsåtgärder som skall vidtas.

Efter samråd med tingsrätterna har de kommit fram till att tills vidare ställa in all fysisk närvaro av vittnesstöd vid domstolarna. Stöd och information till vittnen och målsäganden kommer under tiden att endast ges per telefon, administrerat av samordnarna för respektive verksamhet.

Vid Attunda tingsrätt ger Brottsofferjouren tillsvidare stöd till vittnen och målsägande mellan kl. 08.30 och 16.00 på telefonnummer 070-365 66 06.

____________________________________________________________

 

Stöd för dig som är vittne eller målsägande

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland ansvarar för vittnesstödsverksamheten vid Attunda tingsrätt och finns till för att ge stöd och information till vittnen, målsäganden och andra innan och under rättegången. Vittnesstöd är en ideellt arbetande person som genomgått utbildning och avlagt ett moraliskt tystnadslöfte och som kostnadsfritt erbjuder

  • medmänskligt stöd
  • praktisk information
  • sällskap i samband med rättegång

Vittnesstöden bär en bricka med texten ”Vittnesstöd” och du hittar oss vid Brottsofferjourens disk innanför entrén, i närheten av informationstavlan. Finns vi inte på plats kan du fråga efter oss i receptionen. Välkommen!

Har du frågor inför den kommande rättegången på Attunda tingsrätt?

  • Vill du veta hur en rättegång går till?
  • Vill du komma till tingsrätten innan din rättegång?
  • Vill du boka ett vittnesstöd?
  • Vill du vänta i enskilt rum?


Kontaktuppgifter:
telefonnummer 070-764 42 00
mejl vittnesstod@stockholm-gotland.boj.se

 

I Attunda tingsrätts domsaga bedriver Brottsofferjouren Stockholm-Gotland, verksamhetsområde Norrort sin vittnesstödsverksamhet.

Kommuner: Danderyd, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Österåker

Orter: Arlanda, Arlandastad, Barkarby, Bro, Brottby, Danderyd, Gribbylund, Hägernäs, Järfälla, Jakobsberg, Kungsängen, Kårsta, Lindholmen, Märsta, Rosersberg, Sollentuna, Sigtuna, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Väsby, Åkersberga, Österskär, Österåker.

Uppdaterad
2019-04-23