Brottsofferjour/vittnesstöd

Vittnesstöd för dig som är vittne eller målsägande

Du som har kallats som målsägande eller vittne till förhandling på Attunda tingsrätt kan ha många frågor och känslor inför den kommande rättegången. Du är välkommen att kontakta Brottsofferjouren före rättegången. Är du närstående eller av någon annan anledning vill veta mer, är du såklart också välkommen att höra av dig. 

Brottsofferjouren Stockholm-Gotland, verksamhetsområde Norrort har ansvar för vittnesstödsverksamheten vid Attunda tingsrätt i Sollentuna. Vi kan vara ett stöd för dig och svara på dina frågor. Detta är kostnadsfritt.

Vittnesstöden finns på plats i domstolens lokaler och hjälper vittnen, målsäganden och andra innan och under rättegången med information och stöd.

Alla vittnesstöd har genomgått utbildning ibland annat rättsprocessen och har fått instruktioner att aldrig diskutera målets innehåll med vittnet eller den brottsutsatte. De har dessutom avlagt ett tystnadslöfte. Vittnesstöden bär en namnbricka med texten Vittnesstöd.

Du hittar vittnesstöden vid Brottsofferjourens disk vid hissen och trappan till det övre planet. Välkommen!

Kontaktuppgifter:
telefonnummer 070-764 42 00
mejl vittnesstod@stockholm-gotland.boj.se. 

I Attunda tingsrätts domsaga bedriver Brottsofferjouren Stockholm-Gotland, verksamhetsområde Norrort sin vittnesstödsverksamhet.

Kommuner: Danderyd, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Täby, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Österåker

Orter: Arlanda, Arlandastad, Barkarby, Bro, Brottby, Danderyd, Gribbylund, Hägernäs, Järfälla, Jakobsberg, Kungsängen, Kårsta, Lindholmen, Märsta, Rosersberg, Sollentuna, Sigtuna, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Väsby, Åkersberga, Österskär, Österåker.

Publicerad
2019-04-23
Uppdaterad
2019-04-23