Våra lokaler

Våra lokaler ligger centralt beläget vid Heden i Göteborg. Entréhallen med ingång till samtliga våra förhandlingssalar ligger i markplan.

Receptionen vid Förvaltningsrätten i Göteborg. Foto.
Så här ser det ut när du kommer in till domstolen.

När du kommer till domstolen

Förvaltningsrätten i Göteborg bygger om lokalerna för att få fler salar och större utrymmen för våra besökare.

Säkerhetskontroll

För att öka din trygghet och säkerhet i domstolens lokaler genomgår alla besökare en säkerhetskontroll vid domstolens entré. 

Entréhallen

I entréhallen möts du av en bemannad reception. Där finns också toaletter, låsbara förvaringsskåp, gott om sittplatser och tillgång till vatten och kaffeautomat. För den som har särskilda behov finns möjlighet att vänta i ett avskilt rum. Observera att vi endast har ett begränsat antal rum att tillgå.

Vi har sju förhandlingssalar i varierande storlekar. Utanför varje sal finns ett foto som visar hur salen ser ut inuti. 

Till höger om receptionen sitter en informationstavla som visar dagens förhandlingar. Det finns också informationstavlor utanför varje förhandlingssal med information om dagens förhandlingar i den specifika salen. Eventuella förseningar presenteras på tavlorna med en ny starttid för förhandlingen. Om en förhandling ställs in framgår även detta.

Tillgänglighet

Vår entré som ligger i markplan är tillgänglighetsanpassad.

För att så många som möjligt ska kunna höra vad som sägs i en förhandling finns möjlighet att använda olika typer av hörselhjälpmedel i alla våra salar. I receptionen kan du låna hörsnäcka och hörkudde.

Tillgång till trådlöst nätverk (WiFi)

Trådlöst nätverk är installerat i våra lokaler. För att få tillgång till det trådlösa nätverket registrerar du ditt mobilnummer i receptionen. Du får då ett sms med inloggningsuppgifter.

Observera att det trådlösa nätverket på domstolen inte är anpassat för så kallade strömmande media - du får alltså inte använda det trådlösa nätverket för denna typ av trafik.

Teknik i förhandlingssalarna

I salarna finns teknisk utrustning som används för att visa:

  • föremål
  • dokument (i pappersform och digital form)
  • ljud- och videoinspelningar
  • bild och ljud från bärbar dator, surfplatta, mobiltelefon, videokamera. Inkopplingsmöjligheter finns vid parternas platser.

För dig som är tolk eller ombud

I anslutning till förhandlingssalarna finns ett tolkrum avsett för tolkar som är i behov av enskildhet innan en förhandling eller under paus vid förhandling. För tillträde till rummet krävs en kod, som erhålls i receptionen. För ombud finns ett begränsat antal enskilda samtalsrum. För att få tillgång till ett rum kontaktas receptionen.

Uppdaterad
2022-02-02