Linda Johansson

Linda Johansson gjorde sin praktik till Paralegal/Domstolshandläggare på Vänersborgs tingsrätt innan hon började hos oss på Uddevalla tingsrätt sommaren 2023.

Linda Johansson vid sitt skrivbord
Domstolshandläggare Linda Johansson

När började du arbeta inom Sveriges Domstolar?

Arbetet började i januari 2023. Jag hade praktik under 12 veckor på Vänersborgs Tingsrätt i slutet på min utbildning till Paralegal/ Domstolshandläggare, en trevlig, fin och lärorik period.

När började du arbeta på Uddevalla tingsrätt?

Jag fick först ett vikariat som startade 1 juni 2023. På hösten 2023 dök det upp en chans för mig att söka en tillsvidaretjänst som domstolshandläggare på Uddevalla Tingsrätt vilken jag hade turen att få. Jag trivs mycket bra här.

Varför har du valt att jobba på Uddevalla tingsrätt?

Jag tycker att Uddevalla Tingsrätt är en fin och familjär arbetsplats med spännande, utvecklande och viktiga arbetsuppgifter. En härlig gemenskap och en god arbetsmiljö. Arbetet är ibland svårt men samtidigt roligt och tillfredställande. Jag lär mig något nytt varje dag. Alla mål och människor är olika och det känns skönt i hjärtat att kunna ge alla människor en god service och ett trevligt bemötande i alla olika situationer. Så väl den lilla människan som de stora företagen.

Vilka är de största utmaningarna i ditt jobb?

De största utmaningarna är att kunna arbeta flera olika uppgifter samtidigt, prioritera och strukturera på ett professionellt sätt.

Vad gjorde du innan du kom hit?

Jag arbetade som Undersköterska från 1990–2021 och stortrivdes även med det men det är ett tungt arbete fysiskt. Därför bestämde jag mig för att göra något jag länge velat gjort och skolade om mig.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Svårt att rangordna men mina goa härliga arbetskamrater gör mina dagar fantastiska och arbetsuppgifterna är utmanande och roliga. Eftersom det är en väldig spridning på arbetsuppgifter så tror jag att jag alltid kommer att gilla det jag gör nu.

Hur är arbetet som handläggare?

Det är varierande, roligt, utvecklande och spännande. Jag arbetar med att registrera och handlägga handlingar i Tvistemålen och i Konkurser.

Vad gör du en vanlig dag på arbetet?

Svarar i telefon, skannar, kopierar skickar handlingar, registrerar nya mål och gör de åtgärder som ska göras i varje mål. Försöker att ge en korrekt och god service åt svenska folket. På målkansliet på Uddevalla tingsrätt samarbetar vi alla bra och hjälps åt när det behövs. Vi kollegor värnar om varandra och det händer att vi träffas utanför arbetet och äter en god middag eller något annat trevlig.

 

Uppdaterad
2024-05-06