Vägbeskrivning och parkering

Information om hur du hittar till hovrätten, parkeringsmöjligheter samt busstidtabeller.

Göta hovrätts verksamhet bedrivs i tre olika byggnader belägna runt Hovrättsparken i centrala Jönköping. Hovrätten håller ibland förhandling hos någon av tingsrätterna inom hovrättens domkrets.

Under sommaren 2023 flyttar vi in i en ny domstolsbyggnad och från och med den 15 augusti kommer hovrättens verksamhet att bedrivas från Hamngatan i centrala Jönköping.

Besöksadress från och med 15 augusti 2023:
Hamngatan 11
553 16 Jönköping

Välkommen till receptionen

Fram till den 10 augusti 2023 finns vår reception på Hovrättsgränd 4, den vita byggnaden på Hovrättsparkens västra sida. Byggnaden innehåller lokaler för såväl Göta hovrätt som Kammarrätten i Jönköping. Från och med 15 augusti hittar du vår reception på Hamngatan 11 i Jönköping.

Receptionen är bemannad under hovrättens öppettider. Begränsade öppettider under vissa helger. Läs mer om öppettider genom att följa länk Kontakt längst ner på sidan.

Tåg och buss

Kommer du med tåg så tar det cirka 12 minuter att gå till hovrätten. Avståndet mellan Jönköpings Resecentrum/ Järnvägsstation och Hovrättstorget är cirka 1 kilometer.

För mer information om buss och tåg, se Jönköpings länstrafiks webbplats.

Parkering

Det finns flera parkeringsplatser (avgiftsbelagda) i närheten av hovrätten. Närmast ligger parkeringen på Östra torget eller parkeringshuset Biblioteket.

Tillgänglighet för rörelsehindrad

Parkering för rörelsehindrade finns i direkt anslutning till hovrättsbyggnaden. Vanligt parkeringstillstånd för rörelsehindrade gäller för denna parkeringsplats.

Särskild ingång för rörelsehindrade. Vänligen kontakta receptionen för information och vägledning.

För ytterligare information kontakta hovrättens reception via hovrättens växel: 036-15 69 00

Förtäring

På hovrätten finns automater för varma drycker. 

Äta lunch

Det finns flera lunchrestauranger i närheten av hovrätten.

Dagens lunch för restauranger i Jönköping går att se på sidan Jkpglunch:

Uppdaterad
2022-03-23