Bra att veta inför ditt besök

Praktisk information som kan vara bra att veta då du planerar att besöka hovrätten.

Reception

Receptionen är bemannad under hovrättens öppettider. Kontakta gärna receptionen om det är något du undrar över när du kommer till hovrätten.

Hjärtstartare

Hjärtstartare eller defibrillator, som används för att behandla ett plötsligt hjärtstopp, finns i receptionen.

För dig som blivit kallad till rättegång

Alla besökare till hovrätten går ska gå genom säkerhetskontroll.  Du väntar med att gå in i rättssalen till dess ditt mål ropas upp i högtalaren. I allmänhetens ytor finns sittplatser och toalett under tiden du väntar. Är du vittne ska du vänta till dess ditt namn ropas upp. Om du vill vänta i ett enskilt rum så går det att ordna.

Väntrum utanför rättssalarna

I väntrum utanför rättssalarna finns böcker och tidskrifter samt informationsbroschyrer att läsa. Automat med varma drycker finns i allmänhetens ytor.

Hovrätten har kameraövervakning. Läs mer om säkerhet genom att följa länk nedan.

Förvaringsmöjligheter

Det är tillåtet att ta med ytterkläder och väskor in i rättssalarna. Ifall du inte vill det så finns det skåp för förvaring av jackor, väskor och ryggsäckar i hallen utanför rättssalarna.

Informationstavlor

Vid entrén finns en informationstavla som visar dagens pågående, kommande och avslutade rättegångar i hovrättens samtliga rättssalar. Utanför varje rättssal finns dessutom en informationstavla med information kring rättegången i den specifika rättssalen.

Förhandlingar

De flesta rättegångar vid hovrätten är offentliga. Alla som vill kan då komma och lyssna på rättegången. Veckoschema över rättegångar hittar du genom att följa länken nedan.

Uppdaterad
2022-03-23