Vägbeskrivning och parkering

Hovrätten för Västra Sverige finns på Packhusplatsen 6.

Trafikomläggning

Observera att från den 11 april 2019 har fordonstrafiken vid hovrätten mellan Norra Hamngatan och Västra Sjöfarten lagts om till en ny anslutning på grund av Västlänken. Kopplingen mellan Norra Hamngatan och Västra Sjöfarten kommer att vara stängd så länge Västlänkens arbete vid Kvarnberget pågår, vilket innebär ett antal år. Fordonstrafiken mellan Norra Hamngatan och Västra Sjöfarten, och omvänt, hänvisas till en ny anslutning som ligger lite längre norrut på Västra Sjöfarten, se karta över trafikomläggningen på Trafik Göteborg.

 

Parkering

Kommer du resande med bil tänk då också på att parkeringsplatserna utanför hovrätten tagits bort, se Parkering Göteborg för att hitta annan parkeringsplats i närheten.

Parter och andra som ska inställa sig bör därför räkna med extra tid för inställelse.

Kollektivtrafik

Om du kommer resande med buss eller spårvagn ska du välja att stiga av vid någon av följande hållplatser, från vilka det är gångavstånd till hovrätten; Stenpiren, Domkyrkan eller Brunnsparken. Tidtabeller för buss och spårvagn finns på Västtrafiks webbplats. På Västtrafiks webb återfinns även tidtabell för flygbussarna, vars hållplats finns vid Nils Ericsson terminalen vid Göteborgs centralstation.

Resande med tåg ankommer till centralstationen och därifrån är det drygt tio minuters promenad till hovrätten.

Uppdaterad
2022-09-07