Luleå tingsrätt

Luleå tingsrätt är indelad i tre enheter: Enheten för dömande personal - består av rådmän, fiskaler och notarier. Kanslienheten - består av domstolshandläggare. Administrativa enheten - inom Administrativa enheten finns en servicegrupp som är gemensam med Förvaltningsrätten i Luleå. Det finns en chef för varje enhet. Lagmannen är administrativchef för hela domstolen och ansvarar för verksamheten. Luleå tingsrätt har tingsställe i Piteå, cirka sex mil från Luleå. Förhandlingar hålls där i snitt två dagar i veckan.

Telefon, växel

0920-29 55 00

Besöksadress

Skeppsbrogatan 43
972 31 Luleå

Postadress

Box 849
971 26 Luleå

Leveransadress

Skeppsbrogatan 43
972 31 Luleå

Öppettider och kontakt

Att vittna - du kan göra skillnad

Varför är det viktigt att vittna i domstol? Under en rättegång är många gånger vittnet den enda person som har sett och hört någonting på en brottsplats. Det kan vara helt avgörande för att domstolen ska kunna göra en rättvis bedömning. Se filmen om hur det går till att vittna.

Ung man vittnar i domstol
Person skriver på bärbar dator.

Signera, betala och skicka in

Ska du skicka in en handling till tingsrätten? Använd gärna e-tjänsten där du digitalt signerar och skickar in till oss, till exempel ansökningar eller handlingar i ett pågående mål. Flera personer kan signera samma handling.