Eksjö tingsrätt

Tingsrätten är den första domstolen du kommer i kontakt med i ett brottmål. Tingsrätten avgör också tvistemål mellan enskilda individer, exempelvis familjemål. Tingsrätten hanterar även olika typer av ärenden, till exempel adoptioner och bodelningar.

Telefon, växel
0381-384 00
Besöksadress
Sofieholmsgatan 7, 575 33 Eksjö
Postadress
Box 230, 575 23 Eksjö
Leveransadress
Sofieholmsgatan 7, 575 33 Eksjö
Mer kontaktinformation

Ansökan om skilsmässa utan blankett

Nu går det att ansöka gemensamt om skilsmässa via e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten måste ni vara överens om att skilja er. Om ni har barn under 18 år behöver ni också vara överens om vårdnad, boende och umgänge. Ni måste båda ha e-legitimation och ansökningsavgiften är 900 kronor.

Mobiltelefon med e-tjänst

Ombyggnation av tingsrättens reception

Vecka 40 påbörjas en ombyggnation av tingsrättens reception. Planen är att ombyggnationen ska slutföras före årsskiftet. För tingsrättens del är ombyggnationen en mycket välkommen åtgärd. När den är genomförd hoppas vi att även ni som besöker Eksjö tingsrätt ska uppleva det så. Under tiden som ombyggnationen pågår så kommer entrén till tingsrätten att enbart vara från parkeringen och inte via ordinarie huvudentré. Kriminalvårdens entré påverkas inte. Under ombyggnationen kommer tingsrätten använda en tillfällig reception. Vi kommer tillsammans med entreprenörerna att ha en löpande dialog för att störa verksamheten så lite som möjligt. Vissa olägenheter kan dock uppstå under den tid som ombyggnationen pågår. Under ombyggnationen hoppas vi på samarbete, och kanske i någon mån också tålamod, från er som besöker Eksjö tingsrätt. Om ni har ytterligare frågor med anledning av detta så kontakta chefsadministratören Sofie Svensson som nås på sofie.svensson@dom.se eller 0381- 38400.