Växjö tingsrätt

Allmänna domstolen vid Växjö tingsrätt avgör brottmål, tvistemål och ärenden, såsom adoptioner och bodelningar. Mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt avgör miljömål, fastighetsmål, plan- och byggmål samt va-mål.

Telefon, växel
0470-560 100
Besöksadress
Kungsgatan 8, 352 33 Växjö
Postadress
Box 81, 351 03 Växjö
Sociala medier
Mer kontaktinformation

Sommarnotarie - en möjlighet till praktisk erfarenhet av arbetet på domstol

Är du juriststuderande och vill få praktisk erfarenhet av domstolsarbete? Funderar du kanske på en framtid inom rättsväsendet? Då är du välkommen att söka sommarnotarietjänstgöring vid Växjö tingsrätt! Vi kommer sommaren 2020 att ta emot två sommarnotarier, varav en vid allmänna domstolen och en vid mark- och miljödomstolen. Välkommen med din ansökan senast den 16 februari.

Ung mörkhårig kvinna klädd i svart kostym
Mobiltelefon med e-tjänst

Ansökan om skilsmässa utan blankett

Nu går det att ansöka gemensamt om skilsmässa via e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten måste ni vara överens om att skilja er. Om ni har barn under 18 år behöver ni också vara överens om vårdnad, boende och umgänge. Ni måste båda ha e-legitimation och ansökningsavgiften är 900 kronor.

Växjö tingsrätt är även mark- och miljödomstol

Mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt är en av fem regionala mark- och miljödomstolar. Här prövas miljömål, fastighetsmål, plan- och byggmål och va-mål inom Östergötlands, Jönköpings, Kronobergs, Kalmar, Blekinge och Skåne län.

Växjö tingsrätt exteriort